- Kategorie
-
Stop Salmonella 20 kg
Mieszanka Paszowa Uzupełniająca Stop Salmonella, to selektywny preparat wspomagający zabezpieczenie przewodu pokarmowego przed bakteriami toksynotwórczymi.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 20 |
Dostępność | Duża dostępność 81 szt. |
Waga | 21 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 506325315
Zostaw telefon |
Mieszanka Paszowa Uzupełniająca Stop Salmonella wspomaga zabezpieczenie przewodu pokarmowego przed rozwojem bakterii toksynotwórczych. Poprzez jego stosowanie zapewniamy higienę systemu wodnego i promujemy korzystny rozwój mikroflory przewodu pokarmowego.
Finalną korzyścią dla hodowcy jest możliwość zwiększenia przyrostów masy ciała zwierząt, zmniejszenie zużycia paszy na 1kg przyrostu masy ciała, co bezpośrednio przekłada się na większą wydajność hodowli i lepszej jakości żywiec.
Charakterystyka substancji wchodzących w skład preparatu:
Kwas mrówkowy:
Jako najmocniejszy, a także charakteryzujący się bardzo silnym działaniem antybakteryjnym i przeciwko drożdżom, odgrywa znaczącą rolę w żywieniu. Dzięki obu tym kwasom można skutecznie chronić pojedyncze komponenty paszowe oraz mieszanki przed salmonellą.
Zastosowanie kwasu mrówkowego u młodych zwierząt prowadzi do poprawienia ich wydajności wzrostu. Przez obniżenie pH ilość bakterii typu e. Coli w paszy ulega redukcji, co prowadzi do ograniczenia ich nadmiernej ilości u zwierząt. Anion kwasowy wykazuje w przewodzie pokarmowym działanie bakteriobójcze i bakteriostatyczne, co prowadzi do zmniejszenia strat składników pokarmowych, a tym samym do optymalnego wykorzystania paszy. Prowadzi to do zmniejszenia problemów z trawieniem i częstotliwości występowania biegunek.
Kwas propionowy:
Ze względu na silne działanie przeciwgrzybiczne kwas propionowy szczególnie nadaje się do konserwacji mieszanek paszowych. Wykazuje wyraźne działanie antymikrobiologiczne.
Chroni pasze przed zapleśnieniem, redukuje ilość mikroorganizmów, przez co zabezpiecza je przed zagrzaniem się, zbrylaniem i stratami składników pokarmowych. Dzięki temu, że hamuje wzrost grzybów skutecznie zapobiega powstawaniu mikotoksyn.