Skontaktuj się z nami: 503 010 454
D3B4-42447
Nowy produkt
Olej rydzowy Oliwia Kaszubska to tłoczony na zimno, nierafinowany olej produkowany wyłącznie z polskich ziaren lnicznika siewnego. Olej z lnianki charakteryzuje się delikatnym smakiem i jasnym kolorem. Można go stosować jedynie na zimno.
Uwaga: Ostatnia sztuka!
Data Dostępność:
100% olej z ziaren lnicznika siewnegoi, tłoczony na zimno.
Data przydatności – 6 miesięcy
Olej rydzowy Oliwia Kaszubska to tłoczony na zimno, nierafinowany olej produkowany wyłącznie z polskich ziaren lnicznika siewnego (Camelina sativa) znanego także jako lnianka, lennica, judra czy rydz lub rydzyk. Jest to najstarsza z roślin oleistych uprawianych w Polsce. Jest to skarbnica Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT)
Olej z lnianki charakteryzuje się delikatnym smakiem i jasnym kolorem. Można go stosować jedynie na zimno, jako dodatek do sosów, sałatek, twarogów, lub do bezpośredniego spożycia. Jest świetnym składnikiem past do pieczywa, dobrze też komponuje się z owocami morza.
Olej rydzowy należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z ograniczonym dostępem światła słonecznego. Możliwy osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Poszczególne partie mogą różnić się od siebie walorami smakowym, odcieniem i aromatem, lecz nie wpływa to na jego jakość ani skład.